La Caça del Tresor i la Webquest

S’anomena “Caça del Tresor” a una cosa tan senzilla com una pàgina web en la qual es formulen una serie de preguntes i es mostra un llistat de direccions d’Internet on els alumnes han de cercar les respostes.

Perquè tot el procés tinga un sentit global i es pose a prova la capacitat de síntesi de l’alumne, s’acaba amb l’anomenada “Gran Pregunta”, amb una resposta que no apareix directament en les pàgines visitades, sinó que exigeix integrar i valorar l’aprés durant la recerca.

Les Caçes de Tresors són estratègies útils per a adquirir informació sobre un tema determinat i practicar habilitats i procediments relacionats amb les Noves Tecnologies i a l’accés a la informació a traves d’Internet.

El grau de dificultat de les Caces del Tresor es situa per davall de les Webquest, ja que tan sol persegueixen la comprensió de la informació existent en les pàgines de referència. Les Webquest, pel contrari, impliquen un procés d’investigació i transformació de la informació obtinguda, arribant a conclusions que no sempre responen a preguntes objetives. Per tant, una volta exercitats els alumnes en elles es pot passar a proposar la Webquest.

En la pàgina phpwebquest podreu trobar les eines necessaries per a crear les vostres Caces del Tresor i Webquests, amb l’avantatge respecte a altres que també vos proporciona allotjament gratuït per a elles.

Així vos deixe uns exemples de collita pròpia:

Caça del tresor sobre el canvi climàtic

Webquest sobre el telèfon mòbil

Anuncis
Galeria | Aquesta entrada s'ha publicat en Caça del Tresor i Webquest i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s